Одржано Председништво УСС

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА УСС 20. октобра 2012.

Председништво Уједињене сељачке странке једногласно је донело одлуку да Милија Милетић  председник УСС, буде кандидат за председника УСС на предстојећој изборној скупштини која се одржава у новембру ове године.

Данас, 20.октобра 2012.године, одржано је Председништво Уједињене сељачке странке.
На дневном реду биле су тачке:

  1. Извештај о раду у предходном периоду посебан осврт на изборе од 6.маја 2012.године и резултати;
  2. Заказивање Изборне скупштине;
  3. Предлог каднидата за председника УСС у форми одлуке;
  4. Предлог правилника о чланарини и упутства о трошењу средстава;
  5. Разно;

Сваки члан председништва поднео извештаје о постигнутим резултатима у свом граду, општини или реону.  У оквиру тих података закључено је да је Уједињена сељачка странка направила веома значајан помак и на изборима у мају ове године изашла далеко спремнија у односу на предходне изборе који су одржани 2008.године.

Такође, оцењено је да је странка још увек у фази експанзије и ширења што значи да ускоро треба бити заступљена у свим деловима Србије, а самим тим би и резултат требао бити знатно повољнији по сељаке. На мајске изборе изашло је педесетак одбора УСС , од којих су неки ишли самостално, са коалиционим партнерима а неки су подршку дали некој другој странци, што је и дало резултата.

У оквиру друге тачке,, Заказивање изборне скупштине,, одлучено је да се Изборна скупштина одржи 11.новембра 2012.године у Нишу.
На основу извештаја о успеху општинских и градских одбора УСС је најбоље резултате остварила у Сврљигу, где има 14 одборника у лоаклном парламенту. Самим тим Председништво УСС указало је поверење актуелном председнику УСС, Милији Милетићу и  једногласно  предложило да он буде кандидат за председника странке на предстојећој Изборној скупштини. На изборној скупштини бираће се и остали органи странке.