УСС:Велики произвођачи расту,уништавају се сељаци

КРАЉЕВО – Српско законодавство у области аграра омогућава да велики произвођачи буду још већи,али уништава најбројнији слој ситних и средњих поседника,рекао је данас у Краљеву председник Уједињене сељачке странке (УСС) Милија Милетић на оснивачкој Скупштини Градског одбора те странке у Краљеву.

Председник УСС Милија Милетић

Милетић је рекао да је укрупњавање поседа неминовно, али да српски сељак, без знатно веће помоћи државе, не може да прескочи стотину степеника. Зато је један од циљева УСС да на следећим изборима уђе у републички парламент и у што више локалних скупштина.

„Пољопривредници морају бити тамо где се креирају аграрни закони. Сада у српском парламенту има мање од један посто пољопривредника. У министарствима пољопривреде седе високи стручњаци, али нигде нема, бар као саветника, успешног сељака“, рекао је он.

Милетић, који је и председник општине Сврљиг, каже да аграрни буџет чини 13 одсто општинског буџета и да се тим средствима обезбеђују субвенције којих нема у другим местима.

„Рефундирамо троскове поправке старих трактора,вестачко осемењавање крава, гајење женске телади и јагњади. Праве ефекте очекујемо за неколикогодина, јер је потребно време да се млади људи осмеле за повратак селу“, каже Милетић.

Председник Градског одбора УСС у Краљеву Зоран Милићевић

Председник окружног одбора Уједињене сељачке странке Арсеније Биорчевић истиче да су приоритети на подручју Рашког округа оживљавање задругарства и отварање прерађивачких погона.

На оснивачкој Скупштини Градског одбора УСС странке у Краљеву за     председника је изабран Зоран Милићевић.

( ИЗВОД ИЗ БЛИЦА )