Ширење УСС

Експанзија Уједињене сељачке странке, настављена је првог априла оснвањем још једног општинског одбора на подручју града Ниша. Наиме, пре десетак дана стартовао је општински одбор УСС у градској општини ’’Медијана’’ а првог априла основан је општински одбор УСС ’’Палилула’’ .

За првог председника општинског одбора Палилулаједногласно је изабран Марко Пујовић из Ниша.

Одборник УСС у Скупштини града Ниша Ћедомир Здравковић и повереник ове странке за Ниш, поздрављајући скуп још једном је истакао да је интересовање на подручју Ниша за учлањење у УСС велико и да сваким даном постаје све бројнија и на овој територији. Реч је, како је Здравковић нагласио, да људи више не верују актуелној власти која их је довела до просјачког штапа и да велике наде полажу у снагу УСС коју воде поштени домаћини и људи који су се доказали да им је добробит грађана, посебно житеља села, приоритетни задатак.

Председник УСС Милија Милетић, у свом поздравном говору, честитајући новоизабраном руководству, истакао је да је странка спремна да сарађује са свим политичким опцијама којима је приоритет интерес грађана без обзира које су оријентације и да ће њени чланови уложити максималне напоре да грађани на следећим изборима добију представнике у Скупштини Србије који ће заступати њихове интересе. Милетић је додао да после Медијане и Палилуле, следи оснивање општинских одбора у Пантелеју, Црвеном крсту, Нишкој Бањи а потом и у селима у околини Ниша.

После радног дела скупа приређен је пригодан културно забавни програм и коктел, на коме је поред осталог служен ,,Белмуж,, као бренд и специјалитет сврљишког краја.

(ИЗВОД ИЗ СВРЉИСКИХ НОВИНА)