УСС осваја Ниш, следећи корак је Србија

Уједињена сељачка странка са седиштем у Сврљигу, синоћ је основала свој Оптштински одбор у нишкој општини ,,Црвени крст,, .

Реч је очито о незадрживој експанзији УСС на подручју Ниша. Кампања је започелакрајем марта оснивањем општинског обора ,,Медијана,, потом у Палилули, па Нишкој Бањи и Пантелеју и сада оснивањем одбора у Црвеном крсту, покривене су све нишке градске општине.

’’Кренули смо добијањем одборничког места у Скупштини града Ниша. Наш одборник Чедомир Здравковић је потом покренуо акцију оснивања општинских одбора и ево за месец дана имамо изванредан одзив у свим нишким општинама. Следи оснивање Градског обора УСС у Нишу а потом омасовљење чланства и припреме за улазак већег броја наших одборника у Скупштини града Ниша на следећим изборима. Основни циљ нам је борба за село и сељака, да пољопривреду извучемо из запећка и да преко својих директних представника не само у Сврљигу и Нишу него и на територији целе Србије, уласком у Скупштину Републике Србије, изборимо статус пољопривредним произвођачима који заслужују. То можемо само директним учешћем у парламенту где би изгласали већа издвајања за пољопривреду. Наша девиза је богат сељак богата Србија, оријентисани смо према Европској унији и спремни за сарадњу са свим странкама и партијама у Србији, које желе да се боре за ревитализацију села и интересе пољопривредних производјача. И не смао то, ступли смо у контак са сељачком странком Словеније и већ смо у интезивним преговорима како да ојачамо сарадњу и разменимо искуства ради унапређења стандарда на селу, изјавио је после оснивачке слупштине ОО Црвени крст, председник УСС Милија Милетић’’.

Очекује се да ће Градски одбор УСС у нишу бити основан већ почетком маја ове године.

(ИЗВОД ИЗ СВРЉИШКИХ НОВИНА)