Организовано чишћење простора унутар спортске хале

Након демонтирања крана, Уједињена сељачка странка, организовала је чишћење простора унутар спортске хале. Тридесетак чланица и чланова Ујединњене сељачке странке, у недељу, 26. јуна, најпре се окупило у просторијама странке, а затим, поневши одговарајући алат, кренуло са чишћењем и уређењем запуштениг простора унутар недовршене спортске хале. Председник Уједињене сељачке странке и иницијатор ове акције, Милија Милетић, рекао је да након уклањања крана, овај простор треба искористити за изградњу игралишта, доградњу трибина и да ће Одборничка група, УСС у сврљишком парламенту, већ на наредној седници тражити да се у дневни ред уврсти и ова иницијатива. Председник Милетић је обећао да ће он лично искористити недавно успостављене добре односе са представницима словеначке Људске странке и затражити помоћ за уређење дела спортске хале у Сврљигу.

Акцији у којој је покошена трава, посечено шибље и дрвеће које је годинама расло и прикупљању пластичних флаша, присуствовао је и председник Општинског одбора УСС у Сврљигу, доктор Александар Игњатовић, који је рекао да треба искористити овај простор за изградњу терена за мали фудбал, кошарку или тенис, без обзира што хала није покривена.

Новац за уређење дела простора у недовршеној спортској хали, треба потражити и у предприступним фондовима Европске уније, када Србија постане кандидат за улузак у Унију, а ту нам могу помоћи пријатељи из Словеније, рекао је председник УСС Милија Милетић, додавши да све радове треба изводити тако да не ометају евентуални наставак радова на изградњи овог, за сврљижане, историјског спортског објекта.