Из великог брата у УСС

Пријем нових чланова, појопривреда и стварање асоцијације сељачких странака биле су теме седнице Градског одбора Уједињене сељачке странке у Нишу. Седници су присутвовали председник УСС Милија Милетић и председник Општиског одбора УСС у Сврљигу др Александар Игњатовић.

Пригодним чином у чланоство је примљен Душан Богдановић пољопривредник из Галибабинца иначе широј јавности познат као звезда ријалити шоуа ,, Велики брат ,, . С’њим је у УСС учлањена И његова супруга Радојка Богдановић.

’’Ја сам сељак – пољопривредник и проценио сам да ми је место у сељачкој странци јер је воде искрени и поштени људи који су веома заинтересовани за побољшање услова у пољопривреди и стандарда живота на селу. Видим да се ту учлањују највиђенији домаћини па сматрам да је и мени место уз њих – у јединој странци у Србији која брине и бори се за сељаке. Посебно сам инпресиониран интересовањем и предузимљивошћу председника Милетића , човека из народа, поштеног и искреног и доброг домаћина који се и сам бави пољопривредом и има подршку народа , рекао је Богдановић приликом потписивања приступнице’’.

Председник Општинског одбора ,, Медиана ,, у Нишу, Марко Пујовић, на седници је изнео бројне дилеме пољопривредника око жетве јер се још увек не зна цена жита, нема чврстих договора са комбајнерима па су пољопривредници у проблему да ли да овогодишњи род жита складирају или продају накупцима.

О проблемима око жетве говори је предсендик Милетић наговештавајући да ће Уједињена сечљачка странка преко свог одборника у Скупштини града Ниша Чедомира Здравковића, иначе председника Градског одбора УСС у Нишу, презентирати овај проблем надлежнима и тражити покретање акције. Председник Милетић је нагласио да треба иницирати предлог да се пољопривредницима помогне тиме што би из Фонда пољопривреде плаћена жетва сељацима чија су поља знатно оштећена од града.

Експанзија сељачке странке наставља се не само на подручју Ниша и осталих градова Србије, попут Краљева и Бора већ према најави председника Милетића и ван граница Србије. Председник Милетић је овом приликом први пут обнародовао иницјативу да је на прагу стварање асоцијације сељачких странбака на подручу Еx Југославије. Наиме, Уједињена слејачка странка потписала је споразум о сарадњи са Словеначком људско /сељачком/ странком. У току су припреме за потписивање споразума о сарадњи са Хрватском сељачком странком.Циљ удруживања је размена искустава, примена сазнанања о стаусу и улози сељачких странака у другим републикама и на неки начин интернационализација проблема сељачког питања – проблема села и пољопривредника те настојања за побољшање стандарда живота сељака.