Седница Председништва Уједињене сељачке странке

У недељу 09. октобра 2011. године, у просторијама градског одбора Уједињене сељачке странке у Нишу, одржана је седница Председништва Уједињене сељачке странке на којој су присуствовали представници из целе Србије. Председништво Уједињене сељачке странке бавило се анализом актуелне политичке ситуације у држави и активностима везаним за предстојеће парламентарне изборе на свим нивоима. Председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић је, пре седнице Председништва, изјаво да се и УСС припрема за самосталан наступ на предстојећим изборима и да ће, у појединим срединама где је страначка инфраструктура ојачала, сигурно остварити добар изборни резултат. Он није искључио ни могућност неке предизборне коалиције на републичком нивоу,

али уз предходно јасан договор о очувању идентитета странке која жели да буде аутентични политички репрезент села и сељака у Народној скупштини.

Уколико УСС буде имала коалиционе партнере, једини циљ у наредном периоду, биће да прихвате програм и залагање Уједињене сељачке странке у делу пољопривреде, што се конкретно односи на увећање буџета пољопривреде,  најмање три пута, као и да се пољопривредницима који имају регистрована пољопривредна газдинства, обезбеде средства за даљи рад а све то кроз повезивање радног стажа, па макар и минималном уплатом. Уједињена сељачка странка се такође залаже да робне резерве не буду као до сада у месу већ у живој стоци. Трећа ставка је везана за очување Задругарства, што је и један од веома битних фактора за побољшање пољопривредне производње а уједно и самим тим зауставиће се  одлазак Задруга у стечаје, као што је до сада био случај. Такође Уједињена сељачка странка ће се залагати за разлику исплата пољопривредних субвенција које се односе на брдско планинска, у односу на равничарска подручја.
У наставку седнице усвојена је и иницијатива председника Уједињене сељачке странке Милије Милетића за одржавање Скупштине УСС, која ће се одржати до краја овог месеца.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
УЈЕДИЊЕНЕ СЕЉАЧКЕ СТРАНКЕ