Одговорно за српско село – Трибина у Шапцу

Препуна сала Културног Центра у Шапцу, доказ је да Уједињена сељачка странка доживљава још једном праву експанзију и ужива велико поверење грађана Србије.

Драган Станковић, заменик председника УСС, уједно и домаћин трибине, представио је програм странке и њене циљеве у даљем периоду.
–    Од оснивања до данас УСС-у није био приоритетан циљ, нити ће бити, да руши власт, ма како год се она звала. Циљ нам је, да заштитимо пре свега сељачке интересе, да будемо искрени заступник сваког оног ко кроз пољопривреду остварује сопствену егзистенцију али и егзистенцију своје породице. До данас, по нашем мишљењу, то нико у довољној мери није чинио или ако је то срадио – лоше је радио, рекао је Драган Станковић угледан мачвански домаћин.

Подршку Уједињеној сељачкој странци дао је и председник Друштва аграрних економиста Србије, Миладин Шеварлић.
Шеварлић сматра да ће УСС бити велико изненађење на предстојећим изборима, а да ће њен коалициони партнер бити овај народ који верује и препознаје праве домаћине.

За говорницом је изашао и проф.др Мирослав Малешевић – професор на пољопривредном факултету у Новом Саду и врхунски научник за пољопривреду и сточарство. Он је у свом излагању предочио присутним симпатизерима и члановима да ће од велике користи селу и сељаку бити  уколико на следећим изборима  УСС има свог представника у парламенту Србије.

Скуп је подржао и Момчило Јоргачевић – привредник и власник ланца ресторана у Љубљани. Родом из села Вучја код Лесковца, угледан домаћин. Он је истакао да се глас сељака мора чути, јер је сељак и село покретач сваке државе у свету и додао да је Сељачка странка у Словенском парламенту од ове године и заступаће интересе пољопривредника, за шта се УСС мора изборити и у Србији.

На крају је председник УСС, Милија Милетић, поздравио огроман број присталица и симпатизера Уједињене сељачке странке;
–   Сада када вас видим окупљене на једном месту са истим циљем немамо разлога за бригу. Уједињена сељачка странка се припрема за самосталан наступ на предстојећим изборима. У појединим срединама где је страначка инфраструктура ојачала, сигурно ћемо остварити добар изборни резултат, рекао је председник Милетић и додао да је  Уједињена сељачка странка једина странка чије је седиште ван Београда и налази се у Сврљигу.  Проблеми су свуда око нас, тренутно влада економска криза и тешко је доћи до посла. Веома се тешко живи и у граду и на селу, али ми се трудимо да побољшамо квалитет живљења тако да у нашој општини субвенцијама и подстицајним мерама олакшавамо рад и стварамо боље услове за живот свим житељима, а то ће бити пракса где год УСС има свог представника у власти.