Бољи статус за раднике и сељаке

У понедељак 16. Јануара 2012. године одржан је први заједнички састанак Уједињене сељачке странке и Саваза Самосталних Синдиката Србије. Председника УСС Милију Милетића и председницу Извршног Одбора Јелену Трифуновић примио је у свом кабинету – председник СССС Љубисав Орбовић.

Овим чином направљен је први корак и веома значајан помак који ће водити ка учвршћивању везе између радника и сељака у нашој земљи.
Председник УСС Милетић је укратко образложио за шта се залаже странка сељака и који је њен основни циљ. Он је такође алудирао на веома мала средства која се одвајају за пољопривреду у нашој земљи и напоменуо да то није случај у општини у којој је председник, и тежи ка томе да пољопривреда у његовом крају напредује. Србија има великих потенцијала да баш у том делу оствари профит и напредује, али са тренутним буџетом на Републичком нивоу то није изводљиво. Подсећам да су наши пољопривредници – сељаци најугроженији, радници такође, тако да а ми као њихови званични представници у земљи морамо заштити пре свега њихове интересе, казао је Милетић.

(кликните да би сте увећали фотографију)

Сигуран сам да је ово добар почетак, успостављањем доброг односа радника и сељака у друштву мора бити приоритет приоритета и нама као Синдикату и вама као представницима сељака. Такође ћемо се залагати за остваривања бољег положаја и побољшање животног стандарда и сличних маргиналних група рекао је Орбовић.

Милетић је искористио прилику да присутне из Синдиката упозна са тренутно тешким положајем сврљишке привреде али и напорима који се улажу да се то стање превазиђе. Трудићемо се да посао у овој години добије више стотина наших житеља и да превазилажење тешке економске кризе почне баш из Сврљига.