Нови председник ОО УСС Сврљиг

На данашњој изборној Скупштини Уједињене сељачке странке, Игор Давидовић изабран за новог председника Општинског одбора УСС Сврљиг.
У свечаној сали Културног центра у Сврљигу, данас је одржана изборна скупштина општинског одбора Уједињене сељачке странке Сврљиг. Након разрешења председника ОО УСС Сврљиг, Милије Милетића, за новог председника на локалном нивоу једногласно је изабран Игор Давидовић.
Новоизабрани председник Давидовић је одмах након озваничења његове функције предложио два потпредседника, Татјану Лазаревић и Драгана Михајловића, што је Скупштина такође једногласно усвојила.
– Првенствено бих се захвалио председнику УСС на нивоу Републике Србије, Милији Милетићу, на указаном поверењу. У предстојећем периоду имамо веома одговоран посао који морамо обавити. Ја као председник ОО УСС Сврљиг, настављам оно што је господин Милетић започео, а то је развој Сврљига, развој села и пољопривреде, рекао је Давидовић и додао да је приоритет да се у наредном периоду драстично увећа сточни фонд на територији општине Сврљиг.

У будућем периоду, приоритет за развој села биће у отварању Задруга. На тај начин би се решио проблем примарне производње, прераде и промета вршења услуга пољопривредним газдинствима преко организованог откупа произведене робе и набавком репроматеријала. Поред развоја пољопривреде узајамно ће се решавати и горући проблеми у нашој општини а један од њих је водоснабдевања, рекао је Игор Давидовић.
Свечаном делу скупштине присуствовали су и гости из Општинских одбора Уједињених региона Србије и Српске Радикалне странке.

извор: Сврљишке новине