Одржано Председништво УСС

Председништво Уједињене сељачке странке једногласно је донело одлуку да Милија Милетић  председник УСС, буде кандидат за председника УСС на предстојећој изборној скупштини која се одржава у новембру ове године.

Данас, 20.октобра 2012.године, одржано је Председништво Уједињене сељачке странке.
На дневном реду биле су тачке:

  1. Извештај о раду у предходном периоду посебан осврт на изборе од 6.маја 2012.године и резултати;
  2. Заказивање Изборне скупштине;
  3. Предлог каднидата за председника УСС у форми одлуке;
  4. Предлог правилника о чланарини и упутства о трошењу средстава;
  5. Разно;

Сваки члан председништва поднео извештаје о постигнутим резултатима у свом граду, општини или реону.  У оквиру тих података закључено је да је Уједињена сељачка странка направила веома значајан помак и на изборима у мају ове године изашла далеко спремнија у односу на предходне изборе који су одржани 2008.године.

Такође, оцењено је да је странка још увек у фази експанзије и ширења што значи да ускоро треба бити заступљена у свим деловима Србије, а самим тим би и резултат требао бити знатно повољнији по сељаке. На мајске изборе изашло је педесетак одбора УСС , од којих су неки ишли самостално, са коалиционим партнерима а неки су подршку дали некој другој странци, што је и дало резултата.

У оквиру друге тачке,, Заказивање изборне скупштине,, одлучено је да се Изборна скупштина одржи 11.новембра 2012.године у Нишу.
На основу извештаја о успеху општинских и градских одбора УСС је најбоље резултате остварила у Сврљигу, где има 14 одборника у лоаклном парламенту. Самим тим Председништво УСС указало је поверење актуелном председнику УСС, Милији Милетићу и  једногласно  предложило да он буде кандидат за председника странке на предстојећој Изборној скупштини. На изборној скупштини бираће се и остали органи странке.