Милија Милетић изабран за председника УСС

Више од двеста делегата из свих крајева Србије једногласно је изабрало Милију Милетића за председника Уједињене сељачке странке.
У недељу, 11.новембра, у згради симфонијског оркестра у Нишу одржана је ванредна изборна скупштина Уједињене сељачке странке којој је присуствовало више од 200 делгата из 45 одбора широм Србије. Они су једногласно за председника Уједињене сељачке странке изгласали Милију Милетића.

Испоштоваћу Статут и програм УСС и платформу странке коју смо донели у предходном периоду а то је развој села и пољопривреде у целој Републици Србији. Сигурно могу обећати да ће Уједињена сељачка странка у наредном изборном циклусу имати своје представнике у парламенту Републике Србије, казао је Милетић.

Милетићу је ово други мандат на месту председника Уједињене сељачке странке чије је седиште на југу Србије, у Сврљигу. Као председник, Милетић је у протеклом период иза себе остваривао веома позитивне резултате, поготову у родном крају у Сврљигу где је ова странка на протеклим изборима, 6.маја, освојила апсолутну већину и данас броји 14 од укупно 27 одборника. Без обзира што странка тренутно нема парламентарни легитимитет добила је више десетина јавних функција у органима локалних власти широм Србије .

Изабран је и нови потпредседник странке, Златан Ђурић, председник удружења пољопривредних произвођача из Сремске Митровице.

За председника политичког савета именован је Драгиша Терзић, председник скупштине општине Ариље и председник Уније малинара Србије.

У наставку радног дела изабрани су и остали органи . То су нова стара лица која су функције добила на основу остварених резултата на овогодишњим изборима.

Извршни одбор УСС чине председница Јелена Трифуновић и чланови: Томислав Васић , Влада Милосављевић , Ђуро Здравковић из Лесковаца, Зоран Милићевић из Краљева, Слободан Милосављевић из Смедеревске Паланке, Горан Убавић из Блаца, Драган Миленковић из Трстеника, Радивоје Панић из Алексинаца, Марко Пујовић из Ниша, Чедомир Здравковић из Ниш и Драгољуб Живковић из Зајечара.

Сељаци су изабрали и новог генералног секретара странке двадесетседмогодишњег адвоката, Душана Илића, из Ниша.

Са сајта : Сврљишке новине