На конвенцији 1000 људи подржало нови Савез – “Одговорно и искрено за Србију“

Програмском конвенцијом Уједињене сељачке странке и Покретом ветерана Србије у београдском Сава центру озваничен је нови политички савез у Србији – ОДГОВОРНО И ИСКРЕНО ЗА СРБИЈУ.

Пред око 1000 људи, у свечаној сали у Сава центру у Београду, потписан је протокол о сарадњи Уједињене сељачке странке и Покрета ветерана Србије. Конкретно јуче је склопљен политички Савез под слоганом “Одговорно и искрено за Србију“.
Свечаности су присуствовали представници партије ветерана Русије на челу са Валеријем Вачеславовичем, председник ветерана Републике Српске Душко Вукотић, саветник у области енергетике председника Владе Републике Србије проф. др Петар Шкундрић, шеф посланичке групе СПС-а Бранко Ружић, потом многобројни представници удружења бораца, представници Српске Православне Цркве као и представници Амбасаде руске федерације.

Милија Милетић председник Уједињене сељачке странке, чије је седиште на југоистоку земље, тачније у Сврљигу, поздрављајући скуп, рекао је да без поштеног сељака нема ни поштене Србије и да је сада тренутак да сељаци, радници и ратници добију своје праве представнике на политичкој сцени Србије.

Србија данас добија нову политичку снагу, дефинитивно најбројнију. Србија добија нови Савез, савез сељака, радника и ратника – рекао је председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић.
Саша Дујовић, председник Покрета ветерана и посланик у парламенту Републике Србије говорио је о важности постојања овог новооформљеног Савеза а потом најавио велику кампању и ширење Савеза широм Србије.

Планирамо да обиђемо све градове Србије, али не само градове, обићићемо свако село и сваку варош, ићићемо свуда где имамо наше ветеране, сељаке и раднике – рекао је председник Покрета ветерана Саша Дујовић.
Након свечаног дела, председници двеју политичких странака приступили су јавном потписивању протокола о сарадњи а потом упознали јавност са подршком руске ветеранске партије.
И на крају, закључено је да је циљ оснивања овог Савеза да сељацима, радницима и учесницима рата, однсно ветеранима обезбеди бољи положај у друштву.

инфо: Сврљишке новине