Савез Уједињене сељачке странке и Покрета ветерана

Данас, 28. фебруара, у Београду у Дому Народне скупштине Републике Србије, председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић потписао је протокол  о сарадњи са Партијом ветерана Русије и покретом ветерана Србије. Истог дана представљен је нови политички Савез између Уједињене сељачке странке и Покрета ветерана.

На састанку је истакнуто да ће све три политичке опције у наредном периоду радити на унапређењу сарадње, односно учвршћивању везе између Србије и Русије а све у циљу побољшања положаја сељака, радника и ветерана, односно свих учесника рата.
Представници руске делегације, предвођени Јуријем Васиљевичем Бабанским, разменили су искуства о тренутном положају и обиму права која уживају ветерани и сељаци у две земље и сложили се о значају учешћа на пригодним свечаностима и обележавању датума важних за Србију и Русију.

Истог дана потписан је споразум о оснивању новог савеза на политичкој сцени Србије између Уједињене сељачке странке и Покрета ветерана Србије под називом ’’ ОДГОВОРНО И ИСРКРЕНО ЗА СРБИЈУ ’’.
У наредном периоду наступаћемо, у оквиру Савеза, са циљем да створимо боље услове за живот пољопривредницима, односно српским сељацима као и радницима и ветеранима учесницима рата Србије – рекао је председник Уједињене сељачке странке Милетић.
Такође, челници УСС и ПВ данас су најавили први скуп који ће бити одржан сутра у Сава центру, а потом и низ великих скупова широм Србије.

Представници руске делегације и новооформљеног Савеза ’’ ОДГОВОРНО И ИСРКРЕНО ЗА СРБИЈУ ’’ Милија Милетић и Саша Дујовић састали су се и са Премијером Србије Ивицом Дачићем и у получасовном разговору презентовали му нову политичку снагу Србије а потом разговарали и о битним државним питањима.
Наредни састанак са руским ветеранима биће одржан 9. маја у Москви на дан ослобођења од фашизма.

инфо: Сврљишке новине