Формиран савез – ИСКРЕНО И ОДГОВОРНО ЗА СРБИЈУ

Данас је у Нишу формиран Савез  Исркрено и одговорно за Србију.

Основни циљ савеза је промена политичких идеја и стварање патритоског блока. Савез чине Уједнињена сељачка странка, Национални покрет и Покрет ветерана, који има једног посланика у парлементу.

Основни циљ  формирања савеза је промена политичких идеја, да покушамо да нађемо право место за српску државу и да, пре свега, створимо патритоски блок за који верујемо да ће врло брзо окупити већ бројне присталице у Србији, рекао је Слободан Димитријевић, председник Савеза.

Народни посланик Покрета ветерана Саша Дујовић, који делује у оквиру посланичког клуба СПС-а, каже да овај савез окупља мноштво људи који сматрају да је политика средство за стицање бољег живота грађана, а не самог појединца.

„Ми смо се борили деведесетих, кад смо бранили државу, борили смо се и 1999. године али од 5. октобра до данас у политици се ништа није променило – данас ветерани просе на улицама и боре се за своја права, а не би требало да буде тако“, рекао је Дујовић.

Он је истакао да је Покрет  ветерана потписао споразум са партијом ветерана Русије, која подржава Јединствену Русију Владимира Путина.

Према речима председника Уједињене сељачке странке Милије Милетића  пољопривредницима је потребна помоћ, и очекују да ће преко посланика у  парламнету можи да утичу на доношење закона који се тићу пољопривреде.

На конвенцији одржаној у Нишу поручено је да ће Савез одржати низ скупова широм Србије.

делимично преузето са сајта Ртс