Грађани Сврљига највише верују председнику Милетићу

Истраживање задовољства грађана општине Сврљиг, које су релаизовали ЦЕСИД, УНОПС и ПРОГРЕС, уз подршку Швајцерске владе, спроведено је крајем 2013. године на територији општине Сврљиг. Резултати показују да грађани највеће поверење имају у актуелног председника општине Сврљиг Милију Милетића, чак 56%.

Milija-Miletic

У оквиру ове године очекује се да општина Сврљиг постане једна од чланица европског партнерства са општина под називом ПРОГРЕС, а обрађена анкета је један од корака пре приступања овом пројекту. Податке истраживања јавно је данас, на Општинском већу, презентовао председник општине Милија Милетић.

Наиме, истраживање је спроведено на репрезентативном узорку од 200 грађана Сврљига, а да је као истраживачки документ коришћен упитник који се састојао од 96 питања.

Грађани су углавном задовољни политичком ситуацијом у општини и показују висок степен поверења у рад општинских институција, поготово у председника општине Сврљиг који ужива поверење 56% испитаника.

Општина Сврљиг јесте неразвијена, али нашом активношћу и конкретним корацима ка бољитку и економском развитку тежимо да помогнемо нашим суграђанима у сваком погледу. – истиче Милетић.

Политичка опција коју заступа председник општине Милија Милетић, оријентисана ка пољопривреди и селу, на протеклим изборима 6. маја 2012. године добила је највећу подрушку грађана. Тако да сад 14 одборника, од укупно 27, чини одборничку групу Уједињене сељачке странке, док сви остали имају заједно 13 одборника у локалном парламенту.

Председник општине истиче да је овакав резултат истраживања само већи мотив за још боље резултате. Он иситче да домаћински ради свој посао већ трећи мандат, у служби и интересу његових суграђана.

Кроз истраживање закључено је да су Сврљижани политичку ситуацију у својој општини оценили бољом него у држави, а као основ будућег економског развоја у истраживању доминирала је пољопривреда.

Више од половине испитиника се изјаснило да новац из општинског буџета треба уложити у поправку водовода и канализације, потом следи потреба за улагање у путну инфраструктуру, здравствене и спортске објекте, културне манифестације и пољопривреду.

Извор: Сврљишке новине