Милетић обишао поплављена места широм Србије

Чланови Одбора за пољопривреду и пододбора задужени за праћење санација штета од поплава обишли су јуче угрожена подручја у Свилајнцу, Параћину, Варварину и Јагодини. Обиласку је присуствовао народни посланик, заменик председника Пододбора, Милија Милетић – председник Уједињене сељачке странке.

Obilazak
Држава убудуће мора увек у ризичним ситуацијама да води рачуна, и то тек после уређења сливова, где треба испустити воду из тих сливова да не дође до катастрофа какве су се десиле у Обреновцу и Крупњу, поручили су представници Одбора.

Председник одбора Скупштине Србије за пољопривреду, шумарство и водопривреду изјавио је у Трстенику да је основан пододбор тог тела који ће се бавити праћењем санације штете од поплава, начином на који ће се вршити процена штете и како ће се она надокнадити пољопривредницима.

MM

Иначе, заменик председник тог под одбора је бивши председник општине Сврљиг, Милија Милетић – председник УСС, који је уједно и члан Одбора за пољопривреду Скупштине Републике Србије.

Милетић је, после обиласка више поплављених подручја, закључио да је Свилајнац, после Обреновца, највише погођен овом катастрофом, што је потврдио и председник Одбора за пољопривреду.

Очигледно је да пољопривредници нигде нису прошли без штете. Свуда је скоро идентична ситуација, а ово су заиста велики губици за земљу Србију, рекао је Милетић јуче у Свилајинцу.

Милетић каже да је крај из којег долази претежно пољопривредни, али да на сву срећу није било веће штете на усевима његових суграђана. Уједно, похвалио је организацију града Јагодине када је у питању одбрана од поплава, проценивши да је тиме штета смањена за педесет, а можда и деведесет одсто.

m

Закључак је и да водопривреда треба да ради свој посао, да новац који је био намењен водопривреди није ишао у водопривреду, и да убудуће треба радити на уређењу водотокова, да нам се ово не би поновило, истакао је Ристичевић.

Народни посланици, чланови Одбора за пољопривреду обишли су јуче, добровољно, о свом трошку, са жељом да се личцно увере од града до града какве су размере штете у пољопривреди, водопривреди и шумарству, а наравно и међу грађанством, Свилајинац, Јагодину, Параћин, Варварин и остала мања места у овом делу земље.