Уједињени за најлепши Сврљиг

“Уједињени за најлепши Сврљиг“ је Видовданска акција коју спроводи Уједињена сељачка странка у Сврљигу и свим општинама и градовима где има своје одборе.

u-s-s

У општини Сврљиг, на Видовдан, организована је велика акција чишћења коју је спровела Уједињена сељачка странка. Акција је организована и у другим местима, широм Србије, где ова политичка странка има своје одборе.

Решили смо да уједињеним снагама од нашег Сврљига направимо најлепше и најчистије место у Србији. Уз то, данас смо обележили празник Видовдан и стогодишњицу од почетка Првог светског рата, истакао је Милија Милетић, председник УСС и народни посланик.

Педесетак активиста ОО УСС Сврљиг данас су чистили јавне површине поред реке, СЦ “Пастириште“, део магистралног пута -“Улицу Радетову“, Градски парк и ужи део града.

Још један повод за акцију чишћења је и вечерашње отварање најстаријге турнира у малом фудбалу, који се организује по 58. пут у Сврљигу.

Покушаћемо да пробудимо свест код наших чланова и грађана Сврљига о значају заштите животне средине. Сматрам да се не ради доста на томе ни у школама ни на телевизији па је ово један од начина да кренемо са оваквим акцијама, истакла је председница ИО УСС, Јелена Трифуновић.