Сусрет народног посланика и министарке пољопривреде

У петак, 05. 09. 2014. године, народни посланик Милија Милетић састао се у Сврљигу са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић Бошковић.

SUsret

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је у Сврљигу да би општине као што је та требало да буду препознатљиве по посебним производима гарантованог квалитета као што је сврљишко јагње, сврљишки сир, или лековито биље из овог краја.

Богосављевић Бошковић је са сарадницима обишла газдинства сточара Горана Васића и Дејана Митића у сврљишким селима Белоиње и Преконога и том приликом рекла да је циљ да се оваквим сточарима помогне у удруживању и лакшем пласирању њихових производа.

Народни посланик у Скупштини Републике Србије и члан Одбора за пољопривреду истиче да се општинама попут Сврљига мора што пре помоћи када су у питању сеоска подручја и пољопривреда.

Села су мотор покретач здраве Србије и за њихов опстанак морамо водити грчевиту битку, поручио је медијима председник Уједињене сељачке странке и народни посланик у Скупштини Републике Србије, Милија Милетић.

Говорећи о подстицајним мерама, Богосављевић Бошковић је подсетила да је продужен рок за давање повољних пољопривредних кредита до 1. новембра за набавку стоке и механизације. Ти кредити дају се на три године уз грејс период од годину дана са фиксном каматом од четири одсто за набавку стоке и шест одсто за набавку опреме.