Милија Милетић задужен за пољопривреду у неразвијеним крајевима

На седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, која је одржана 12. септембра у згради Општине Ивањица, разговарало се о стању у пољопривреди у регионима западне, централне и јужне Србије.

На седници Одбора формиран је и Пододбор који ће се бавити проблемима у пољопривреди у најнеразвијенијим општинама Србије. Одлучено је да у саставу Пододбора буду Милија Милетић, председник, Сабина Даздаревић, заменик председника и Жарко Богатиновић и Младен Лукић чланови Пододбора.

Miletic

Милија Милетић нови председник Пододбора (Радне групе) који ће се бавити проблемима у пољопривреди у најнеразвијенијим општинама Србије, а има их око 80, добио је једногласну подршку свих чланова Одбора, односно девет посланика.

Народни посланик је одмах навео неке од главних проблема са којима се суочавају пољопривредници у јужном и источном делу Србије.

Општинама попут Сврљига је потребна већа пажња што се тиче пољопривреде, а на југу земље скоро све општине и градови имају сличне проблеме. Надам се да ћу искуством и радом на терену помоћи нашим пољопривредницима и пољопривреди уопште, рекао је Милетић.

Седници су присуствовали и чланови Одбора Велимир Станојевић, Сабина Даздаревић, Милија Милетић, Верољуб Матић, Владан Милошевић, Младен Лукић, Зоран Антић и Жарко Богатиновић. Из Министарства пољопривреде и заштите животне средине седници су присуствовали државни секретар Атила Јухас и начелник за рурални развој Драган Мирковић.

Седница је одржана уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП)/Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), кроз пројекат „Јачање контролне функције и јавности у раду Народне скупштине Републике Србије“.