Председник УСС у Бриселу

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић у Европском парламенту у Бриселу говорио је о развоју пољопривреде у Србији али и у Сврљигу.

Милетић са колегама посланицима из Србије је у Брисел допутовао на позив председника АГРИ комитета (комитета за пољопривреду и рурални развој) Чеслава Сјекјерског а у циљу јачања сарадње и пољопривреде у Србији.

Сврљиг је закуцао на велика врата и велике су шансе за развој пољопривреде, али и привреде, све уз помоћ наших пријатеља из других земаља – земаља Европске уније, рекао је Милетић.

Председник УСС и народни посланик Милетић говорио је о развоју пољопривреде у Сврљигу али и о актуелним проблемима, те могућности за решеавање истих. Он је истакао да је општина у Сврљиг једина општина у Србији која издваја највећи део средстава из буџета за развој пољопривреде, и да су ефекти бољитка спори, али видљиви.

-

Након излагања Милије Милетића договорено је да Одбор за пољопривреду по повратку у Србију упути званични позив господину Чеславу како би обишао Републику Србију а и општину Сврљиг почетком следеће године.

Сматрам да би на тај начин учврстили нашу сарадњу, превасходно у смеру пољопривреде али и привреде, поручио је Милетић.

Председник АГРИ комитета Чеслав Сјекјерски говорио је о искуствима Пољске у претприступним преговорима, као и могућности и обавезе које Србија има као земља кандидат за чланство у ЕУ. Посланик Сјекјерски је отворено говорио о свим корацима и мерама које треба предузети, које нису нужно увек једноставне и лаке, али су, како тврди, неопходне да би се успоставила правила комплементарна са правилима и принципима која вазе у ЕУ и која се морају поштовати.

Текст (Сврљишке новине)