Посланик Милетић отелио краву

Пошто ветеринар није могао да се пробије због невремена, Милија Милетић притекао у помоћ при тешком тељењу.

milija-miletic-sns-poslanik-kava-tele-otelio-svrljig-1418853978-599857

Завејана сврљишка села била су неколико дана одсечена од света, без струје и воде, а у помоћ мештанима притекао је народни посланик Милија Милетић.

Поред тога што је у име Владе Републике Србије организовао санирање последица невремена, посланик ресорно задужен за село и пољопривреду помогао је и једној крави која је имала проблема с тељењем – теле се било препречило, па су обоје били животно угрожени.

Неколико мештана из села Бурдима пробудило ме је око два сата после поноћи. Уплашили су се да ће угинути и теле и крава. Ветеринар из Сврљига није могао да се пробије због снега. Знали су да сам ветеринарски техничар по струци, а како сам овде дошао да помогнем и људима и њиховом добру, ни секунд нисам размишљао, већ сам се брзо обукао и отишао да отелим краву – каже посланик Милетић.

У стаји код домаћина Антонијевића посланик се добро презнојио док је успео да подигне краву на ноге. Скинуо је одећу до паса и почео да усмерава теле како би што лакше изашло. После једног сата крава је на свет донела здраво теленце.

(Инфо: Курир)