Бесплатни здравствени прегледи за житеље сврљишких села

После успешне акције у Нишевцу, караван здравља Уједињене сељачке странке преселио се у оближње село Драјинац. Акција „Здраво живо домаћине“ – мерење крвног притиска и шећера у крви у овом селу одржана је у петак 23. јануара.

ПРЕГЛЕД

Прегледе је извршило више од педесетак житеља Драјинца, а са њима је разговарала и председница Извршног одбора Уједињене сељачке странке и председница сврљишке општине Јелена Трифуновић.

Она је поручила да ОО УСС максимално улаже напоре, да у селима где нема здравствених амбуланти, на неки начин, евентуално обезбеди један вид превентивних прегледа и здравствене заштите.

Здравље наших суграђана је на првом месту, а ми колико можемо помажемо како би га очували, поручила је Трифуновићева у Драјинцу.

Волонтери Уједињене сељачке странке који обављају здравствене прегледе кажу да мештани највише проблема имају са повишеним крвним притиском, али и да су током акције прегледа открили неколико проблема са повишеним шећером у крви и мештане упутили на даље здравствене прегледе.

Акција „Здраво живо домаћине“ наставиће се нареднм данима.