Формирана секција самохраних мајки УСС у Нишу

Секција самохраних мајки Уједињене сељачке странке формирала је своје радно тело вечерас у сали Скупштине града у Нишу. Ирена Милутиновић Стоиновић потпредседница је Секције самохраних мајки Форума жена у ГО Медијана.

skupstina-01

„Статус самихраних мајки је на незавидном нивоу и то су жене из социјално најрањивијих група, оне заслужују посебну пажњу. Помоћичемо тим женама, нарочито онима са села. Организовачемо едукативне радионице, оргабизоваћемо обуку за покретање неког породичног бизниса, израда накита, сувенира и других сродних занимања. Ми ћемо овим женама, прво да обезбедимо простор а онда и да им помогнемо да пласирају произведену робу. Учешће на сајмовима, је наша обавеза. Јако битно за њих је и да остваримо бољу комуникацију са Центром за социјални рад и Полицијском управом у Нишу.“ рекла је Милутиновић Стоиновић.

Као подршка данашњем формирању Секције на радној али и свечаној седници били су и председница Извршног одбора Јелена Трифуновић али и први човек Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић.

„Ја обећавам пуну подршку странке приликом запошљавања самохраних мајки. Уједињена сељачка странка увек је била брижна према женама и деци, како на селу тако и у граду.“ рекао је Милетић.

Јелена Трифуновић, висока фукционерка УСС и председница општине Сврљиг обећала је помоћ овим женама, јер како каже: „Мајка је стуб породице а ако је она сама тај посао њен је много тежи и ту мора и општина, странка и држава да помогне.“ одлучна је Трифуновић.