Уједињена сељачка странка обележила 17 година постојања

Данас у позоришту ,,Зоран Радмиловић“ у Зајечару обележена је годишњица рада и постојања Уједињене сељачке странке која је формирана на овај дан 2000. године у Београду.

Milija Miletic

Пре тачно 17 година, сада већ далеке 2000. године уједињавањем три мале сељачке странке настала је Уједињена сељачка странка – у духу народне изреке „Само слога сељака спасава“.

Milija Miletic 4

За разлику од многих политичких странака, чија су седишта углавном у Београду или већим центрима у Србији, главно седиште Уједињене сељачке странке налази се у Сврљигу, у градићу који броји 14500 становника, на 20 километара од Ниша, у центру југоисточне Србије. Уједињена сељачка странка има преко 40 одбора широм Србије, а на југоистоку земље, где је најактивнија, има одборнике, председнике и заменике, већнике и помоћнике.

Milija Miletic 3

Тим поводом, данас је у Зајечару обележена годишњица странке која је уприличена свечаном академијом, а претходило јој је Председништво странке на којем су чланови једногласно одлучили да за кандидата за председника Србије подрже Александра Вучића.

Milija Miletic 2

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић каже да ће УСС у Зајечару на локалним изборима изаћи самосталоно под слоганом ,,Рука спаса за Зајечар“.

УСС ће подржати Александра Вучића као кандидата за председника на предстојећим председничким изборима у Србији. Такође, донели смо закључак да ГО УСС Зајечар изађе самостално на локалне изборе у Зајечару и на тај начин оствари позитван резултат и уђе у градски парламент, поручио је Милетић.

Након Председништва и радног дела, на позоришној бини приказиван је културно уметнички програм који су припремили представници УСС из Сврљига и Зајечара.