Уједињена сељачка странка обележила 18 година од оснивања

Уједињена сељачка странка прославила је свој 18 рођендан свечаном Конвецијом која је одржана данас у Нишу у Народном позоришту.

Ujedinjena seljacka stranka

Сала Народног позоришта није била довољно велика да прими све чланове, симпатизере и пријатеље Уједињене сељачке странке, па је велики број људи остао испред главног улаз.

Пре свечаног дела, одржано је Председништво странке на коме су донети закључци о даљем деловању ове политичке странке која заступа искључиво интересе села, сељака, радника и омладине.

Председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић поручио је да ће УСС наставити да се залаже за бољи живот на селу и у малим општинама и градовима попут Сврљига, Књажевца, Беле Паланке и сл.

Милетић је овом приликом потврдио вишегодишњу сарадњу са Српском напредном странком на чијем челу је Александар Вучић – председник Републике Србије, рекавши да је Уједињена сељачка странка уважена и препозната као прави политички партнер највеће странке у Србији – Српске напредне странке.

Скупу су се поред домаћина обратили и гости, најпре Вјерица Радета испред Српске радикалне странке која је том приликом пренела поздраве председника СРС Војислава Шешеља. Она је поручила да ће на локалним изборима у Бору, који су заказани у марту, СРС и УСС ићи заједно као коалициони партнери, што представља почетак једне добре сарадње.

Поред Вјерице Радете, говорили су и Драган Стевановић из Српске напредне странке, Саша Дујовић из Покрета ветерана Србије, Раде Рајковић из Покрета социјалиста – председник Скупштине Града Ниша, као и Милан Митровић председник политичког савета Уједињене сељачке странке.