Подршка учесницима рата

У сали Центра за културу, туризам и спорт у Сврљигу је одржан скуп бораца учесника ратова из Сврљига на коме су ветерани упознати са могућностима и прописима за остваривање борачких права.

Фото: Д.Р.
Фото: Д.Р.

Присутне је поздравио председник Општине Сврљиг Мирослав Марковић и захвалио се борцима који су учествовали у ратовима деведесетих година:

– Захваљујем се борцима и ратним војним инвалидима, њиховим породицама. Сигуран сам да постоје многа питања која су и даље отворена, када је реч о вашем статусу, али, мислим да се види помак и воља државе да се сви проблеми реше. Општини Сврљиг су ваша права приоритетна – рекао је окупљеним борцима председник Општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Окупљенима се обратио народни посланик и одборник СО Сврљиг Милија Милетић и захвалио се генералу Братиславу Дикићу који је обезбедио стипендију ћерки борца са Кошара Драгана Николића:

Фото: Д.Р.
Фото: Д.Р.

– Захваљујем се, вама борцима, који сте увек били тамо где је најтеже, ја се вама захваљујем од срца. Са нама је и генерал Братислав Дикић који је спасио многе животе, сада је обезбедиио стипендију ћерки нашег борца Драгана Николића из Црнољевице . Ми ћемо бити ту да помогнемо њој и њеној породици. Иницираћу да се формира Радна група која би заједно са општином Сврљиг пронашла решење како да се борцима пружи потребна помоћ – предложио је народни посланик Милија Милетић.

Гост скупа је био генерал полиције у пензији и бивши командант јединице Жандармерије Братислав Дикић захваљујући чијем ангажовању је обезбеђена стипедија ћерки Драгана Николића, ветерана са Кошара.

– Ви сте хероји ове општине и Србије. Ради се на томе да ваши проблеми буду што пре решени. Ви морате да имате почасно место и да будете поштовани за оно што сте радили. Председник Вучић је наложио да се борцима реши статус што хитније. Проблеми треба да се решавају системски, детету сваког борца да се помогне, да добије стипендију. Ако смо могли да ризикујемо живот за државу, можемо и да добијемо своја права и поштовање – поручио је Дикић окупљеним борцима у Сврљигу.

Драгана Николић, ћерка ветерана Драгана Николића, се песмом захвалила на стипендији.

Такође, окупљенима се обратио и председник Удружења пензионера „Сврљиг“ и ветеран рата на Косову и Метохији Славиша Матејић.

Према подацима, у Сврљигу има око 500 бораца који су се храбро одазвали на позив државе када је то било неопходно.

Фото: Д.Р