МИЛЕТИЋ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРОМ РХМЗ: Заштитити пољопривредне произвођаче!

Народни посланик и председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић је разговарао са директором Републичког хидрометеоролошког завода проф. др Југославом Николићем о могућностима унапређења сарадње са локалним самоуправама.
Милетић је током разговора истакао да је потребно унапредити сарадњу локалних самоуправа са југоистока Србије и Републичког хидрометеоролошког завода:
– Приноси у пољопривредној производњи зависе од метеорологије. Потребно је да противградна заштита обезбеди у довољној мери заштиту пољопривредних производа на југоистоку, на томе је потребно радити. Такође, неопходни су и метеоролошки инструменти за праћење падавина – поручио је Милетић.
Јединице локалне самоуправе су, према Закону о одбрани од града, такође субјетки система, те могу пружити значајну подршку органу државне управе који спроводи оперативно одбрану од града. Подршка се састоји у изналажењу хонорарних сарадника за рад на противградним станимама, као и додатној новчаној стимулацији стрелаца и кроз куповину додатних количина ракета за дејства на својој територији.