Милетић посетио породицу Јованчић у селу Гркиња

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић је обишао газдинство породице Јованчић у селу Гркиња надомак Гаџиног Хана.
Милетић је захвалио на срдачној добродошлици и током разговора са члановима породице Јованчић истакао да ће се у Народној скупштини залагати за већа издвајања пољопривредницима и бољи живот породица на селу:
-Срећан сам што видим многочлану породицу Јованчић која живи на селу и бави се пољопривредом. Млади људи на селу су кључ опстанка и развоја Србије. Као и до сада, у Народној скупштини ћу инсистирати да се обезбеде већа средства за пољопривреднике и младе на селу – рекао је Милетић у Гркињи.
Породица Јованчић се деценијама уназад бави пољопривредом и сточарством, а резултатима које постижу својим радом показују да је могуће остати на селу и живети од пољопривреде.
Носилац газдинства је Стеван Јованчић (40), такође, ту су и најмлађи чланови породице Софија, Илија, Вук и Дамјан.
-Од 2000. године смо почели да се озбиљније бавимо пољопривредом. Данас имамо 7-8 хектара обрадивог земљишта. Такође, тих година смо почели да се бавимо и живинарством, прво смо чували стотинак комада, уочили да имамо тржиште за више, и тако наставили. Направили смо и објекат за 2.500 комада пилета – објашњава Стеван.
Како Стеван истиче, није се покајао што је остао на селу, и изразио је наду да ће и млађи чланови породице наставити његовим стопама.
Са народним послаником Милијом Милетићем, породицу је посетио и директор Пољопривредне стручне службе Ниш Срећко Вукашиновић.