МИЛЕТИЋ УПОЗОРАВА: Овим Правилником долазе тешки дани за сточарство

Народни посланик и председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић упозорава да је неопходно ставити ван снаге Правилник о изменама Правилника о условима и начину остваривања права за подстицаје у сточарству за квалитетна приплодна грла којим се отежава већ тешка ситуација у сточарству.

Наиме, Правилником о измени Правилника о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за квалитетна приплодна грла је дошло до измене члана 3 Правилника тако што се речи: „од 1. фебруара 2023. године“ замењују речима „од 1. јануара 2023. године“.

Foto: USS

Овом изменом су узгајивачи квалитетних приплодних грла онемогућени да благовремено поднесу захтев за субвенције у јануарском року, и то за грла која улазе у производњу од 01. 07. 2022. до 31. 12. 2022. године и на тај начин је фактички укинуто право на коришћење средстава.

Милетић је указао да је неопходно Правилниик ставити ван снаге и омогућити узгајивачима да се за коришћење средстава пријављују на досадашњи начин:
Потребно је Правилник, који је донело Министарство пољопривреде, ставити ван снаге. Иницираћу да се за коришћење средстава узгајивачи пријављују на досадашњи начин. Изменом Правилника се додатно отежава већ тешка ситуација у сточарству, не смемо дозволити да узгајивачи продају своја грла –поручио је народни посланик.

Милетић је упутио захтев председнику Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду за сазивањем седнице како би се разговарало о стављању ван снаге овог правилника.