МИЛЕТИЋ: Више радити на Закону о хитној помоћи! (ВИДЕО)

Народни посланик Милија Милетић упоутио је посланичко питање министарки здравља др Даници Грујичић које се односи на Предлог закона о хитној помоћи.
Неколико питања која се тичу свих нас, без обзира да ли живели у Сврљигу, Белој Паланци, Гаџином Хану, Суботици, Новом Саду, није уопште битно, тичу се здравља људи. Прошле године сам поднео Предлог закона о хитној помоћи. Доставио сам закон и очекујем да ћемо на томе радити. Предлог Закона о хитној помоћи даје могућност да свака локална самоуправа, сваки дом здравља има Хитну помоћи– рекао је Милетић.

Како Милетић наводи, сведоци смо постојања великих и разуђених територија општина, са претежно старачким становништвом, до којих мора доћи лекарска помоћ.
Постоје велике општине, где је разуђеност веома доминантна, као што је општина Сврљиг, тамо је неопходно да Хитна помоћ може доћи до сваког пацијента. Закон о хитној помоћи је неопходан и ја бих апеловао и позвао Министарство да се у то више укључи, и да наставимо да радимо на побољшању и дамо могућност да тај закон ступи на снагу – поручио је Милетић.

Милетић је, такође, указао на проблем са којим се суочава Универзитетски клинички центар у Нишу, када је реч о избору чланова Управног одбора и истакао да је потребно у што краћем року имати Управни одбор у комплетном саставу.
Једна од битних ствари јесте, и то је једно од питања, тиче се исто здравства, на територији југоисточне Србије, имамо Клинички центар у Нишу, Клинички центар који има стварно велики број квалитетних доктора, професора, медицинских радника, свих оних који у сваком тренутку пружају могућност да се наши људи тамо лече, људи са југоистока Србије. Директор је сада наш познати професор др Зоран Перишић, али Управни одбор тамо није комплетан. Управни одбор, тренутно, има три члана, недостаје још два члана из редова запослених. Моје питање је, када ће се попунити Управни одбор са још два члана које даје колектив, односно Клинички центар у Нишу? – упитао је Милетић.

Здравство у Нишу би било боље, када би Ниш добио Општу болницу, сматра Милетић:
Једна од битних ствари јесте да у Нишу треба да се формира Општа болница којом би се решио проблем чекања, којег има доста. Сигуран сам да наша држава има слуха за то. Сигуран сам да то може бити завршено за веома кратко време, као на пример Ковид болница у Крушевцу, битно је да што пре то спроведемо у дело како би обезбедили што бољу здравствену заштиту за сваког човека који живи на југоистоку Србије – закључио је Милетић.