Уједињена сељачка странка прославља 23. рођендан!

Уједињена сељачка странка ће на Сретење, 15. фебруара, прославити 23. рођендан.

Како би се чуо глас људи који живе на селу и побољшали услови живота, на Сретење, 2000. године, представници три сељачке странке су се спојили у једну – Уједињену сељачку странку.

На оснивачкој скупштини је др Драгослав Аврамовић прихатвио да буде доживотни почасни председник и тако подржао тежњу сељака да се окупе у једној странци која ће се залагати за интересе људи на селу.

Од оснивања, Уједињена сељачка странка највише успеха остварује у Сврљигу, али може се похвалити и са преко 50 општинских одбора на територији Републике Србије.

Основни циљ странке је да створи услове за бржи развој села, за бољи положај сељака и становника села, као и да изједначи услове живота на селу и у граду.

Тежећи да оствари своје циљеве, Уједињена сељачка странка је постала парламентарна и тако добила могућност да има представника у Народној скупштини Републике Србије.

Председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић је 2014. године изабран за народног посланика, и од тада, у Народној скупштини се чују сви проблеми са којима се суочавају жене, деца и људи на селу.

Фото: Д.Р

Такође, 2021. године, Уједињена сељачка странка је први пут оформила Посланичку групу, заједно са Странком правде и помирења.

Уједињена сељачка странка неће престати да се бори за бољи живот људи на селу, али и свих грађана Србије, и верује да ће непрестан рад и залагање донети добробит сваком грађанину и грађанки.