УЈЕДИЊЕНА СЕЉАЧКА СТРАНКА ПРОСЛАВИЛА 23. РОЂЕНДАН! Ђурић: Заједно ћемо наставити да се боримо и радимо! (ФОТО)

Уједињена сељачка странка је у Народном позоришту у Нишу обележила 23 године постојања.

Спајањем три мале сељачке странке, 2000. године, у Београду, је настала Уједињена сељачка странка. Од тада до данас, Уједињена сељачка странка окупља раднике и људе који живе на селу, борећи се за њихов бољи живот.

Свечаној конвенцији поводом обележавања 23. рођендана УСС је присуствовало преко 500 гостију из целе Србије.

У име Српске напредне странке присуствовала је народна посланица Невена Ђурић, испред Странке правде и помирења Јахја Фехратовић, народни посланик Братимир Васиљевић, Миле Вукићевић представник Удружења пензионера, као и Ненад Станковић испред Града Ниша.

Присутнима се обратила народна посланица и потпредседница СНС, Невена Ђурић, која је поручила да су УСС и СНС дугогодишњи партнери у борби за бољи живот грађана:
Важно нам је што сте толико година наши партнери, срећан 23. рођендан. Мора се још доста улагати у југоисток Србије, али, важно је напоменути да Ниш има нов Клинички центар, да је завршен Коридор 10, седам фабрика је отворио само председник Србије Александар Вучић – казала је Ђурић и додала:

Nevena Đurić (SNS)

Председник Вучић је упознат са сваким проблемом. Најављено је повећање субвенција за млеко и субвенција по грлу и то су одличне вести – поручила је Ђурић окупљенима.

Да је Уједињена сељачка странка дугогодисњи партнер, поручио је и проф. др Јахја Фехратовић потпредседник Странке правде и помирења.
Уједињена сељачка странка и Странка правде и помирења имају својих заједничких тежњи. И ми, у Пештеру, имамо веома запуштена села којима треба помоћ државе и на томе морамо заједнички радити. Заједно са СНС смо се нашли на путу очувања мира, безбедности и стабилности – поручио је Фехратовић.

Prof. dr Jahja Fehratović

Владимир Илић је у име Покрета социјалиста честитао 23. рођендан:
Заједно ћемо се, раме уз раме, борити за бољи живот радника и сељака – казао је Илић.

Vladimir Ilić

Татјана Лазаревић, председница Форума жена УСС је поручила да су жене „стуб“ сваке породице, али и ове странке:
Жене су стуб сваке породице, али и Уједињене сељачке странке. Идемо заједно напред, југ Србије је запостављен и ту неправду морамо исправити – казала је Лазаревић.

Tatjana Lazarević

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић је захвалио присутним гостима и поручио да ће се и у наредном периоду, заједно са коалиционим партнерима, борити за бољи живот грађана:
Закон о хитној помоћи, исплата субвенција пољопривредницима и још много питања која морамо заједнички решити. Бољи живот грађана који живе малим општинама попут Сврљига, Књажевца, Беле Паланке, Гаџиног Хана, је наш приоритет – закључио је Милетић на конвенцији поводом обележавања 23 годинe постојања УСС.