МИЛЕТИЋ НА СЕДНИЦИ ОДБОРА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Подржавам финансирање произвођача који задрже женско теле! (ВИДЕО)

Народни посланик Милија Милетић је на седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду подржао финансирање произвођача који задрже женско теле и поручио да је потребно већу пажњу посветити сточарству.

Милетић је, говорећи о Информацији о раду Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за период од 1. октобра до 31. децембра 2022. године, истакао да је четврти квартал рада запамћен по Правилницима о квалитетним приплодним грлима, о којима је раније говорио.
Четврти квартал смо запамтили по 27. и 30. децембру, када су донети Правилници о квалитетним приплодним грлима, о којима смо разговарали на Одбору на пољопривреду. Како смо чули од министарке, биће све решено у току ове године, за субвенције за квалитетна приплодна грла за претходну годину. Мислим да је неопходно да сточари могу да добију средства, да би сачували своја грла – поручио је Милетић.

Он је још једном поздравио повећање субвенција за квалитетна приплодна грла и премија за млеко истичући да је неопходно много већу пажњу усмерити ка сточарству:
Још једном поздрављам повећање субвенција за квалитетна приплодна грла и премија за млеко. Такође, подржавам опцију да се финансирају произвођачи који задрже женско теле, четири квартала по 25.000 динара, од стране Министарства пољопривреде, то је добар предлог како би се повећао број грла стоке – рекао је Милетић.

На седници Одбора за пољоприврду, шумарство и водопривреду је разматрана Информација о раду Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за период од 1. октобра до 31. децембра 2022. године.