МИЛЕТИЋ У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ И МАЛОМ ЦРНИЋУ: Пољопривреда и сточарство су шанса одрживог развоја! (ВИДЕО)

Сточарство и пољопривреда су шанса одрживог развоја у неразвијеним подручјима, поручено је на седници Пододбора за пољопривреду одржаној у Петровцу на Млави и Малом Црнићу.
Седници је председавао председник Пододбора Милија Милетић, који је поручио да је пољопривреда “фабрика под ведрим небом” и да је потребно много више улагати у њу:
Пољопривреда и сточарство имају велики утицај на живот и стандард грађана, нарочито у неразвијеним подручјима Републике Србије, такође, сточарство и пољопривреда су и шанса одрживог развоја. Морамо много више улагати у пољопривреду и сточарство у неразвијеним подручјима – поручио је Милетић.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић је одговарајући на питања чланова Пододбора истакао да се очекује исплата заосталих субвенција до краја месеца:
Очекује се да се до краја месеца исплате све заостале субвенције – рекао је Богићевић, а затим се осврнуо на е-Аграр:
Преко 200.000 домаћинства је извадило ИД картицу. Имаћемо обуке за Пољопривредне стручне стружбе, који ће бити обучени за други корак, ажурирање пољопривредних газдинстава. Људи се интересују, биће много лакше, неће бити силне папирологије, све ће се обављати “једним кликом”. Од априла ће кренути е-Аграр, прва мера која ће бити расписана је премија за млеко, очекује се у првој недељи априла – казао је Богићевић.

Чланове пододбора и представнике министарства пољопривреде присустни пољопривредници су упознали са проблемима са којима се сусрећу и искористили прилику да поставе питања.
Седници одбора су присуствовали чланови пододбора, др Ненад Митровић, Дејан Игњатовић, Момир Стојилковић, Милија Милетић, као и Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде и Вељко Одаловић, државни секретар у министарству пољопривреде.
Такође, седници пододбора, која је започета у Петровцу на Млави, а настављена у Малом Црнићу, су присуствовали пољопривредници и представници ових општина.