МИЛЕТИЋ ПОВОДОМ 19. ГОДИШЊИЦЕ ПОГРОМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Не смемо заборавити, подршка Србима! (ВИДЕО)

Народни посланик и председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић је на конференцији за новинаре, одржаној у Народној скупштини Репбулике Србије, поручио да се погром над Србина на Косову и Метохији не сме заборавити.

Поводом 19. годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији, Милетић је истакао да се овај напад и страдање никада не сме заборавити:
У три дана насиља Албанаца над Србина на КиМ, 17, 18. и 19. Марта 2004. године, настрадало је 10 Срба, срушено и запаљено 35 манастира и цркава, 935 српских објеката, од којих је 738 српских кућа, 10 јавних објеката, школа, пошта и домова здравља, протерано је 4.012 Срба из шест градова и девет села и заувек су избрисана два села – Слатина и Свињаре – рекао је Милетић.

Милетић је поручио да мир и стабилност немају цену, али и да се овакви злочини никада не смеју поновити у будућности.
Не смемо заборавити оно што је било, никада не смемо дозволити да се погроми понове над српским становништвом – поручује Милетић.

Он је, такође, упутио пуну подршку српском становништву на Косову и Метохији, као и председнику Србије Александру Вучићу уочи преговора у Охриду:
Подршка свим Србима који су остали на Косову и Метохији. Пред нама су још једни преговори у Охриду, овом приликом упућујем пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу, са уверењем да ћемо сачувати наше националне интересе, мир и стабилност – закључио је Милетић.