Седница Председништва УСС

У недељу 02. децембра 2012.године, у просторијама градског одбора Уједињене сељачке странке у Нишу, одржана је прва конструктивна седница новоизабраног председништва Уједињене сељачке странке на којој су присуствовали представници из целе Србије.

На седници је изабран нови потпредседник председништва УСС.  Наиме, чланови су  за ту функцију предложили два кандидата, из Ниша Марка Пујовића и из Смедеревске Паланке Слободана Милосављевића. Већином гласова одлучено је да та функција припадне господину Милосављевићу из Смедеревске Паланке,  уз образложење да странку треба разгранати дуж целе Србије и да у сваком месту сељачка треба имати свог представника.

У даљем току седнице чланови су разговарали о наставку спровођења стратегије развијања Уједињене сељачке странке. О именовању нових повереника у одборима који су распуштени и слично.

– Одбори су распуштени због лоших резултата. Морамо учврстити односе општинских и градских одбора како би смо на следеће изборе били озбиљан кандидат за улазак у парламент Републике Србије, нагласио је Милија Милетић, председник Уједињене сељачке странке.

Уједно, на предлог Председништва, са места председника политичког савета померен је Драгиша Терзић из Ариља.

Пред председништвом на дневном реду биле су пет тачке које су до краја седнице усвојене.

1. Предлог пословника о раду
2. Решење о именовању потпредседника Председништва
3. Предлог за спровођење избора у одборима који су распуштени
4. Предлог именовања повереника у одборима који су распуштени
5. Разно

 ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
УЈЕДИЊЕНЕ СЕЉАЧКЕ СТРАНКЕ