Помоћ Зорици из Драјинца

z

Поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, Уједињена сељачка странка ОО Сврљиг, посетила је данас Зорицу Вучковић (24), девојку из сврљишког села Драјинац, благо ометену у развоју, чија је тужна прича обишла целу Србију.

Овој младој Сврљижанки на жалост ампутирана је лева нога јер није на време отишла код лекара након што се повредила у школи. Само три године касније, поново је морала под нож. Лекари су били приморани да јој одстране једно плућно крило када су открили да болује од малигног тумора на плућима.

Зорица је са својим оцем живела у старој оронулој кући. Али након интервенције локалне самоуправе, медија и донација, у овој години успешно је саграђена кућа за Вучковиће.

Одмах након изградње куће из темеља, акцију помоћи Зорици Вучковић (24) из Драјинца наставила је Уједињена сељачка странка ОО Сврљиг. Чланови ове странке обезбедили су ламинат за кућу породице Вучковић.

Подну изолацију и ламинат поставља представник села у локалном парламенту – одборник Иван Миливојевић (УСС). Он истиче да му је веома драго што ће се његове комшије ускоро напустити стари, оронули и уселити се у нови топлији дом.

Јуче је завршена прва соба у кући, остаје нам још једна и мали ходник, а онда ће све бити спремно за коначно усељење – каже Миливојевић.