Саопштење поводом проблема око регистрације трактора

Још неколико дана преостало је до истека рока за регситрацију трактора. Ако пољопривредна механизација од  4. априла не буде имала нове таблице сматраће се нерегистрованом, а пољопривредници су дужни да прикупе сву потребну документацију и папир о техничкој исправности трактора, као и да спреме неколико десетина хиљада динара, колико све то кошта.

Обзиром на лоше финасијско стање наших пољопривредника, као и чињенице да је наша механизација стара неколико десетина година, ово је велики намет на њихов опстанак и бављење једним од најнепопуларнијих послова код нас.

Такође, додатни проблем се јавља и код породица чији су власници пољопривредних машина преминули, а наследици нису извршили пренос власништва над тракрторима или другом механизацијом, тако да ће то додатно изазвати трошкове и закомпликовати регистрацију пољопривредних машина.

Уједињена сељачка странка се залаже да се измени или одложи примена нових одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и да се власницима и наследницима пољопривредних машина максимално поједностави и појефтини регистрација трактора, па чак и да се све машине које су трајно регистроване и даље воде као такве.

Такође, ми подржавамо и предлог Министра унутрашњих послова да се овај закон измени и олакша пољопривредницима коришћење њихове механизације у саобраћају.

 

Уједињена сељачка странка

Милија Милетић