МИЛЕТИЋ ПОКЛОНИО МИНИСТАРКИ МЕД И ПОРУЧИО: Пчеларима обезбедити бољи пласман меда! (ВИДЕО)

Народни посланик и председник УСС Милија Милетић је на седници Одбора за пољопривреду, шумарства и водопривреду поклонио министарки пољопривреде Јелени Танасковић мед и поручио да је потребно пчеларима обезбедити бољи пласман меда.

Милетић се на седници Одбора похвалио да долази из општине која у односу на број становника има највећи број пчелара у Србији.
Сврљиг има велики број произвођача меда, највећи број наших житеља се бави пчеларством. Тим људима је потребно обезбедити бољи и сигурнији пласман меда – поручио је Милетић.

Такође, Милетић се осврнуо и на положај и проблеме сточара:
Раније сам разговарао са министарком, данас смо чули да сточари неће бити угрожени због Правилника који су недавно донети. Кроз јавни позив сточари ће моћи да конкуришу за субвенције за квалитетна приплодна грла – казао је Милетић.

Он је нагласио да је важно помоћи свим пољопривредницима како би у предвиђеном року приступили платформи Е-аграр.
Пољопривредне стручне службе раде одлично свој посао, укључена је и „Пошта Србије“, али, такође је важно да се укључе и ветеринарске станице како би се помогло свима којима је неопходна помоћ да се региструју – закључио је Милетић на седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду.